Йорданеску първо поиска среща с феновете на ЦСКА

 

Румънският специалист Едуард Йорданеску подписа официално с ЦСКА. Договорът на 38-годишния специалист е за срок от една година с опция за удължаване за още две.

Очаква се доскорошният наставник на „Пандури“ да бъде представен още днес лично от легендата на „червените“ и българския футбол Христо Стоичков.

Йорданеску е пожелал, преди да говори пред медиите, да се срещне с привържениците на тима. Желанието на сина на румънската легенда Ангел Йорданеску е било да представи своята философия за визията на клуба на някои от най-върлите фенове на „армейците“.

Двете страни имаха насрочена среща късно снощи, която беше обявена за закрита за медиите.

Както вече стана ясно, Йорданеску заема мястото на подалия по-рано тази седмица оставка Христо Янев. Българският наставник реши да напусне клуба след равенството с „Пирин“ в Благоевград (1:1).

„Червените“ започнаха неубедително новия сезон в Първа лига, като заработиха с 5 точки по-малко от плануваното. ЦСКА победи „Славия“ (2:0) и „Нефтохимик“ с 5:1, но загуби гостуването на новака „Верея“ с 0:1 и направи реми с „Пирин“ като гост.

Новият треньор на ЦСКА ще направи официален дебют на „Българска армия“ тази събота от 19 ч срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Първото сериозно изпитание за Йорданеску се явява домакинството на „Левски“ от Х кръг. Дотогава тимът ще играе срещу „Дунав“, „Берое“, „Черно море“ и „Ботев“ (Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ