Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева: Бързоразследващи органи и работещ съд ще гарантират справедливост

„Ние провеждаме кампанията си лице в лице с българските граждани във всички населени места. Говоря пред вас със сърцето си, без предизборни щабове да ми вкарват в устата разни опорни точки и тези, които никога не съм говорила преди, както правят други кандидати за президент на България“. Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред няколко хиляди варненци на входа на Морската градина в събота вечер. Заедно с кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев и председателя на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов те бяха през деня на обиколка и срещи в 11 варненски общини .

„Трябва да спрем с боричканията между партиите. Всички помним заградения парламент по време на кабинета „Орешарски“ и жандармерията, пазеща депутатите, които узурпираха властта през 2013 година. Защото през месец май 2013 година ГЕРБ беше победител на изброите, въпреки манипулацията „Костинброд“, която извърши БСП. Периодът, в който управляваха БСП и ДПС, беше загубено време за България. Българските граждани се нуждаят от стабилност – тази стабилност, която имаме в момента в лицето на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ“, категорична беше Цачева.

Тя обясни, че страната ни се нуждае от европейската солидарност, защото не можем да бъдем сами в тези сложни времена в световен мащаб. Като президент и вицепрезидент ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще отстояваме националния интерес на България, водейки активна външна политика. Без да назначаваме доносници и агенти на Държавна сигурност в посолствата ни по света. На тази безпринципна политика сложи край ГЕРБ още по време на първия мандат на премиера Бойко Борисов“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

Цачева посочи, че обществото ни има нужда от справедливост, която може да се гарантира само от работата на бързоразследващи органи - прокуратура, следствие, независим и работещ български съд. „Спазването на закона е гаранцията за реда в държавата. Като президент аз ще насърчавам продължаването на реформата в съдебната система“, каза тя.

По думите на Цецка Цачева силата на едно семейство се гради от задружните усилия на всички негови членове. „Искам българската нация да бъде единна, да живеем всички задружно, защото историята ни свидетелства, че в обединението е нашата сила като народ. Аз ще бъда гарант за това. Дълбоко вярвам, че всички етноси и вероизповедания трябва да живеем заедно, защото всички ние сме българският народ“, категорична беше Цачева.

Кандидатът за вицепрезиден Пламен Манушев беше категоричен, че България не трябва да губи вярната посоката, по която е поела, така както за моряците е важен фарватерът, така трябва да останем в курса на европейското развитие. Според него националните идеали трябва да изместят дребните политически противопоставяния, защото националния интерес е над всичко.

„С Цецка Цачева ще работим за силна и уважавана България“, каза още вицеадмирал Манушев.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни пред гражданите на Варна, че с внушенията и манипулациите си политическите опоненти на ГЕРБ обиждат демокрацията в България. „Всички помним какво направиха БСП – те извършиха аферата „Костинброд“ в деня на размисъл, за да манипулират изборния процес. Тогава много български граждани се подведоха и не упражниха конституционното си право на глас. В този период станахме свидетели на тежка конфронтация и отдалечаване на страната ни от европейския път на развитие“, заяви Цветанов.

По думите му, кметът на Варна Иван Портних също е бил изправен сам срещу всички тези популисти, но е победил, благодарение на подкрепата на хората и за трите години на неговото управление са влезли над 300 млн.лева инвестиции в града.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика