Кари Пейтън: "Живите мъртви" е състезание за шампиони

Khary Payton as Ezekiel - The Walking Dead _ Season 7, Episode 3 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Кари Пейтън се е снимал в множество телевизионни продукции за NBC, ABC, FOX, CBS, FX, USA и Amazon, от пилотни епизоди до гост-звезда в сериали като „Престъпни намерения“, „Как се запознах с майка ви“, а наскоро и Hand of God. Роден в Аугуста, Джорджия, Пейтън се влюбва в актьорската професия, след като гледа постановка на Сирано дьо Бержерак в първи клас.

Като тийнейджър се пробва като рапър и комик и по това време дели сцена с имена като Том Кени и Крис Рок. След младежките си години, прекарани с комици по баровете, Пейтън решава да се запише в колеж и започва да учи актьорско майсторство и режисура в Методисткия университет в Далас. Остава в Тексас няколко години и след това, развивайки таланта си в класическия и експериментален театър, преди накрая да се отправи към Холивуд.

През 2012 г. Пейтън продуцира и се снима в независимата научно-фантастична продукция Astronaut: The Last Push, на който е и съсценарист. В „Живите мъртви“ той играе ролята на Езикиел. Световната телевизионна премиера на седми сезон на „Живите мъртви“ е на 24 октомври.

 

Интервюто с Пейтън е предоставено специално на „Труд" от Fox.

 

- Беше ли фен на „Живите мъртви“ преди да получиш роля в сериала?

- „Живите мъртви“ е един от сериалите, които следим вкъщи. В момента жена ми не е на себе си – хем иска да знае какво ще стане през новия сезон, хем не иска да знае какво ще стане.

- Разкажи малко повече за кастинга, на който се яви за ролята на Езекил?

- Когато разбрах за кастинга веднага се обадих на агента и на мениджъра си, за да разбера дали ще успеят да ме включат в него. Ако не успееха, трябваше да си намеря малък остров, да се усамотя на него и някак да го преживея. Обаче те успяха. Прослушването беше едно от най-важните, на които съм ходил. Трябваше да говоря дълго, текстът ми беше около пет страници.

- Как се чувстваше, докато чакаше да разбереш дали си получил ролята на Езекил?

- Чувствах се като на ски състезание. Все едно всички бяха шампиони, а аз –обикновен състезател, когото пуснаха да мине пръв. В продължение на 3-4 седмици седях и чаках да разбера дали някой от следващите „скиори“ е бил по-бърз от мен. Накрая ми казаха: „Никой не беше по-бърз от теб. Ти печелиш растите!“ (в сериала героят му има впечатляваща раста прическа – бел.ред.)

- Защо искаше да „съживиш“ Езекил пред камерите?

- Защото всичко, свързано с него, ми харесва. Това е все едно да ме попитате: „Искаш ли да бъдеш представен като злодей?“ Да, искам. „Искаш ли един огромен тигър да те следва навсякъде?“ Да, искам. „Искаш ли да участваш в най-великия сериал на света?“ Да, искам, разбира се. Странно е, че това се случи точно на мен. Защото не всеки и не всеки ден получава подобен шанс. Не искам да го забравям.

- Какво е чувството да работиш с Лени Джеймс (в ролята на Морган)?

- Невероятно е да съм до този актьор и до неговия герой. Историята на Морган, съпругата и синът му са изключителни и искам да гледам всяка секунда от нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали