Карлуш прати "Лудогорец" при ПСЖ и "Арсенал"

Ръката на "галактическия" защитник Роберто Карлуш изпрати "Лудогорец" в една от най-тежките групи на Шампионската лига. Срещу "орлите" ще се изправят мултимилионерите от "Пари Сен Жермен" и традиционно силният "Арсенал" на Арсен Венгер. А третият съперник не е по-приятен - шампионът на Швейцария в последните 7 години "Базел". Макар че българският тим успя да победи именно "Базел" за първата си и засега единствена победа в груповата фаза на най-комерсиалния турнир

От началото на сезона при новия си треньор Унай Емери "Пари Сен Жермен" още не е загубил нито един мач, дори контролен. "Арсенал" пък започна с реми и загуба във Висшата лига. "Базел" е с пет победи от пет двубоя в Швейцария до този момент.

Във второто си участие в груповата фаза "Лудогорец" отново не изтегли лесна група, а такива имаше. Като например карето "Лестър", "Порто", "Брюж" и "Копенхаген".

Българският национал Георги Миланов най-накрая се зарадва на по-лек жребий. Срещу неговия ЦСКА (Москва) ще бъдат "Байер", "Тотнъм" и "Монако". А Михаил Александров ще гостува със своя "Легия" на настоящия шампион "Реал". Групата там е зловеща - чакат още "Борусия" (Дортмунд) и "Спортинг".

Традиционно жребият на Шампионската лига събра стари познати. Най-голямата атракция ще бъде дуелът между Пеп Гуардиоала и родния му "Барселона". Един от най-актуалните треньори в света сега води "Манчестър Сити", който миналия сезон за първи път стигна до полуфинал в турнира. А за още по-голямо напрежение в същата група са и смелите сърца от "Селтик". Финалистът "Атлетико" ще преживее дежа вю - два двубоя срещу "Байерн", когото отстрани в полуфиналите.

За футболист №1 на Европа за миналия сезон бе избран Кристиано Роналдо пред Гарет Бейл и Антоан Гризман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ