Конвоят на лидера на основната турска опозиционна партия е попаднал под обстрел

Стрелба по Лидера на Народнорепубликанската партия Кемал Кълъчдароглу

Конвоят на лидера на турската опозиционна „Републиканска народна партия“ Кемал Калъчдаролу е попаднал под обстрел при преминаване през черноморската провинция Артвин /Североизточна Турция/, пътувайки от Шавшат към Ардануч , съобщава в."Миллиет".

Охранителите на Калъчдаролу са отговорили на огъня, като са влезли във въоръжени сблъсъци с нападателите. Самият Калъчдаролу е останал в автомобила си и не е бил ранен при атаката, съобщава турската информационна агенция Доган. Няма данни за пострадали при инцидента. Силите за сигурност са предприели действия за залавяне на лицата, открили огън.

Информационната агенция цитира съветник на Кълъчдароглу, който е заявил, че не става дума за нападение, а за престрелка по маршрута на конвоя. Съветникът е уверил, че Кълъчдароглу е добре. Според агенцията престрелката продължава, а на мястото са повикани линейки.

Според информация на агенция ИХА кортежът на Кълъчдароглу е бил спрян на пътя от специални полицейски части от съображения за сигурност.

Агенцията посочва, че в района се виждала пътна барикада и специалните полицейски части стреляли заради подозрения за тероризъм.

Същевременно в."Миллиет" отбелязва, че миналата седмица полицейската охрана на Кемал Кълъчдароглу е била увеличена от 13 на 21 души, предаде БТВ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа