Консорциум за съвместни магистърски програми създава Стопанската академия в Свищов с чуждестранни университети

Създаване на консорциум за извършване на съвместна образователна дейност обсъждаха в Украйна ръководствата на Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, Донецки национален университет и Познански икономически университет.

Ректорът на свищовския ВУЗ доц. д-р Иван Марчевски, зам.-ректорът на украинския университет проф. д-р ик. н. Татяна Орехова и отговарящият за международното сътрудничество в полския университет проф. Ян Половчик обсъдиха възможностите за организиране и предлагане на съвместни магистърски програми между трите висши учебни заведения. Намеренията са договорът да бъде подписан в Свищов в рамките на честванията на 80-годишнината на Стопанска академия. В работната среща участваха още деканът на икономическия факултет към университета в Донецк – проф. д-р ик. н. Лариса Шаулска и ръководителите на две катедри от Стопанска академия – проф. д-р Андрей Захариев, катедра „Финанси и кредит” и доц. д-р Галина Захариева, катедра „Международни икономически отношения”.

Визитата на делегацията от Свищов в Украйна бе по повод честването на 50-годишнината на икономическия факултет към Донецкия национален университет. По време на посещението доц. Марчевски проведе официални срещи с ректора на университета- домакин, проф. д-р Роман Федорович Гринюк и с президента на Харбинския търговски университет в Китай, Цюй Чженьтао. Ректорът на Стопанска академия получи покана да гостува в китайския университет за да обсъдят със своя колега възможности за сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование