Корнелия Нинова: АБВ ни предложиха безпринципно споразумение

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

АБВ ни предложиха безпринципно споразумение, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ, коментирайки разрива между социалистите и партията на Георги Първанов за президентските избори.

В него се казва, че АБВ и БСП запазват правото си да сключват самостоятелни споразумения с други партии, без да се съобразяват с коалиционния си партньор.

На 2 октомври има избори за кметове и общински съветници в страната и за тях по места има коалиция АБВ, РБ и ГЕРБ с общи кандидати срещу БСП, поясни Нинова.

„Как да обясним на хората в тези общини – ние тук в София правим една коалиция с АБВ, за да променим модела ГЕРБ, вие там на 2 октомври ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 6 ноември ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Този тип безпринципно правене на коалиции само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система”, коментира тя.

С това решение Изпълнителното бюро на БСП сложихме край на политиката на принципа 3:5:8, политиката на прехода и отваряме БСП за друг тип политика, категорична беше Нинова.

По волята на членовете на партията трябваше да опитаме да направим широка коалиция между леви партии. Опитахме всичко, понесохме много удари, включително и подклаждани от нашите евентуални партньори. Издигнахме най-добрия кандидат и влязохме в режим да обясняваме дали е наш или на АБВ, заяви още Нинова.

„Нашите партньори провокираха подобни съмнения, защото въпреки че беше ясно, че ген. Румен Радев е кандидатура на БСП, г-н Първанов излезе и каза: Аз съм го правил генерал. Това излъчва едно друго внушение”, посочи лидерът на социалистите.

Тя отрече твърденията, че ген. Радев е „спусната” кандидатура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика