Красавица избра военноморското училище пред манекенството

Златомира Стойчева е само на 23 години, но вече е завършила военноморското училище във Варна с отличие и е избрала армейския път, пред това да бъде модел.

"Не мога да кажа кога точно взех решението да стъпя в армията. Когато бях 10-и клас започнах да се замисля накъде да поема в живота. И когато гледах майка ми в униформа, като всяко едно дете исках да й подражавам", разказа пред БТВ лейтенант Стойчева.

Тя си спомня как майка й, която също е служила във флота, е излизала и се връщала униформена - това отключило желанието и да тръгне по стъпките й.

На въпрос дали е била подценявана заради пола, Стойчева отговори, "Всичките трудности бяха още в училище. Трябваше да докажа на себе си, че съм силна. Самото физическо натоварване беше трудно. Била съм подценявана, заради това, че съм жена. Но с времето това изчезва."

Мъжът в живота на Стойчева е от нейния курс. Тя много се гордее с него и с усмивка го нарича "мъж-мечта", защото въпреки контролиращият й характер, има някой, на който да не му пречи това.

Стойчева показа някои от своите отличия - кортик от министъра на отбраната и картина от командващия на военноморските сили. Амбициозната армейка, която е първенец на випуска си, смята да продължава да се развива и да не спира да се доказва. За момента тя работи от месец, като началник на център за информационно осигуряване във военно формирование.

"Не искам да имам големи очаквания, но ги имам. Аз съм сигурна, че ще стана един ден адмирал", уверено заявява младата лейтенантка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица