"Левски" с нов собственик

"Левски" има нов собственик и това е бизнесменът Спас Русев. Новината бе обявена на Общото събрание от един от настоящите босове на клуба Иво Тонев.

Досегашните собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов прехвърлят безвъзмездно своите акции на новия силен човек на "Герена". Очаква се да има промени и надолу по веригата в Надзорния и Управителния съвет на клуба.

Промени ще има и в Надзорния съвет, където влизат Спас Русев,  Деян Петков от „Виваком“ и синът му Евгени Русев, изпълнителен директор на Интерхотели и Грандхотел „София“. Очаква се тепърва да има още промени по горните етажи на клуба.

Интересен факт е, че вече бившият благодетел на „Левски“ Тодор Батков е човекът, който най-дълго бе начело на клуба през XXI-и век. Адвокатът пое юздите на „Герена“ през 2004 година от Майкъл Чорни, за да сдаде властта през 2015 на Иво Тонев, Никола Иванов и Александър Ангелов. Въпросното трио пък остана начело на „сините“ точно 15 месеца и шест дни преди да прехвърли безвъзмездно своя дял от акциите на Спас Русев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ