Любо Ганев с пети златен медал от Пловдивския панаир

Волейболната ни легенда и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет (БОК) Любомир Ганев спечели своя пети златен медал на Международния технически панаир в Пловдив. Фирмата на 210-сантиметровия великан "Ремикс България" грабна един от петте приза в категорията "Транспорт и автосервизно оборудване" на конкурса за иновации за експоната "X-Store контейнер модул за транспортиране на различни газове". "Надявам се скоро медалите ми като бизнесмен да надминат на брой спечелените в спорта", заяви вицепрезидентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев.

Общо 42 експоната в 5 раздела бяха отличени със златни медали в конкурса за иновации на 72-ия международен технически панаир в Пловдив. Родни авангардни изделия с качество по стандартите на ЕС грабнаха 12 приза, а 5 от тях бяха в категория "Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации" - безспорен лидер с присъдени 17 златни медала за впечатляващи новости. Това се дължи на факта, че информационните технологии са вече във всеки предмет, коментираха представители на наградените фирми и призоваха "догодина да се дават и платинени медали, защото иновациите са супер".

Най-много златни медали - 13, отлетяха за Русия, като 9 от тях бяха в раздел "Електроника, електротехнике, роботика", а 4 - в "Енергетика и екология". От чуждестранните експонати с призове за иновации бяха отличени още 11 държави: Италия, Швейцария, Великобритания, Германия и Белгия - по 2, Япония, Китай, Финландия, Франция, Турция и Полша - с по 1.

На церемонията във Виенския павилион на Пловдивския панаир бяха обявени и новите носители на  призове от конкурса за дизайн, организиран съвместно с Националната асоциация за дизайн и реклама. Голямата награда "Кристален тетраедър" в категорията "Експозиционен дизайн" бе връчена на експозицията на Чешката републака, а в раздела "Индустриален дизайн и дизайн на опаковка" журито отличи заваръчна машина за хидроизолации с припокриване на швейцарската компания "Leister Technologies".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес