МВР препоръчва: Мигрантите са различни, избягвайте ги

Хората да избягват мигрантите, променен е профилът им, препоръча директорът на РДГП - Елхово комисар Радослав Сотиров в Тополовград по време на среща, иницииарана от МВР, съобщиха от пресцентъра на Община Тополовград.

Заедно с него с представители на местната власт от общината се срещнаха началниците на Граничните полицейски управления в Елхово и Свиленград комисарите. Марин Иванов и Христо Стефанов, началникът на РУ“Полиция“ –Тополовград – Саранди Сарандев. Срещата води заместник-кметът Наско Стоянов.

"Да се обмени информация за незаконното преминаване на границата от мигранти е много нужно сега, когато профилът на неканените „гости“ е променен, те проявяват агресивност и вече има случаи на нападение на наши граждани", каза той.

Комисар Сотиров информира, че в момента преминаващите са момчета от Афганистан и Ирак, които са млади, бързи, атлетични и по-лесно преодоляват граничните съоръжения, преминават през труднопроходими терени и вече ползват луксозни автомобили. Имало е и случай като превозно средство да се ползва дори линейка. Пазителите на границата апелираха за още по-добро взаимодействие с кметовете по места и съдействие от хората навреме, преди мигрантите да се включат в общия пътникопоток и излязат на основни пътни артерии.

„Съществува страх у хората, но ние гарантираме тяхната анонимност“ – увери началникът на РДГП – Елхово. Той сподели още, че въпреки данните от статистиката, която сочи 50% намаление на мигрантския поток, опасността остава в сила и са необходими общи мерки. За това призоваха и началниците на Граничните полицейски управления в Елхово и Свиленград.

Кметовете на пограничните села Радовец и Срем – Христина Маврова и Маргарита Сулева изразиха благодарност към служителите от Гранична полиция, които изпълняват съвестно своите задължения. Като много полезна определи срещата Христина Маврова и изрази увереност, че доброто сътрудничество в най-невралгичната точка на община Тополовград – село Радовец, ще продължи. Заместник-кметът на община Тополовград Наско Стоянов увери гостите, че може да се разчита на кметовете на населените места. Освен това хората от пограничната тополовградска община са настроени патриотично и организирането на такива срещи по места ще бъде от полза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България