Министър Митов разпореди незабавно отзоваване на арестуваната служителка от посолството в Никозия

По нареждане на министъра на външните работи Даниел Митов са предприети действия за незабавно отзоваване на служителката от българското посолство в Никозия, която е обвинена в опит за отвличане на дете, съобщиха от пресцентъра на Външното министерство.

Във връзка с повишения медиен интерес към публикации относно инцидент със задържане на служител на българското посолство в Никозия, от МВнР информират, че по нареждане на министъра на външните работи Даниел Митов са предприети действия за незабавно отзоваване на лицето и прибирането му обратно в България.

Предприемат се всички необходими мерки за изясняване на случая, след което ще бъдат сезирани съответните компетентни институции, казват още от министерството.

Служителката от българското посолство в Никозия Виолета Ралева бе арестувана в детска ясла в града. Тя е ръководител на Консулската служба в посолство. Ралева събудила подозрение във възпитателките в детското заведение, като заявила, че ще отведе детето на своя подчинена служителка на име  Виолета Несторова в друга детска градина. След разговор с майката на детето, която заявила, че не е давала позволение на друго лице да вземе детето й от ясла, Ралева била арестувана от кипърски полицаи, които пристигнали на място след получения сигнал за деянието.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България