Мишел Обама на митинг заедно с Хилари Клинтън

За първи път Мишел Обама участва в митинг заедно с Хилари Клинтън. А Доналд Тръмп призова изборите да бъдат отменени и той да бъде обявен за победител, информира БНТ.

Прегръдки, похвали и много аплодисменти - така протече първото участие на Мишел Обама заедно с кандидатът за президент на САЩ - Хилари Клинтън, в един от смятаните за ключови щати Северна Каролина. Според първата дама на САЩ, няма по-подготвен за поста в Белия дом от Клинтън.

 "Тя има повече опит и заряд отколкото който и да било кандидат. Да, повече от Барак, повече от Бил. Тя е абсолютно готова да ръководи от първия ден. И да, тя е жена!", каза първата дама на САЩ Мишел Обама.

Мишел Обама заяви, че връзката й с Клинтън далеч не е само по политическа линия, а съвсем приятелска. Няма и след от напрежението, което витаеше между двете по време на предишната кандидатпрезидентска надпревара, когато Хилари Клинтън и Барак Обама се бореха за номинацията на Демократическата партия, напомнят анализатори. И допълват, че подобно активно участие на първа дама в кампанията е без прецедент, но като се има предвид огромната популярност на Мишел Обама това не е изненада.

Серия неприятни инциденти в лагера на републиканците. Завеса падна по време на предизборна изява на Доналд Тръмп в щата Охайо. А самолетът на партньора му - кандидатът за вицепрезидент на републиканците - Майк Пенс, излезе от пистата на летище Ла Гуардия в Ню Йорк. При инцидента няма пострадали.

Доналд Тръмп се възползва от новата серия хакнати имейли, разпространени от "Уикилийкс", и заяви, че те разкриват корупционните връзки между семейство Клинтън и тяхната благотворителна фондация. От щаба на Клинтън заявиха, че нито едно от разкритите финансови отношения не е ново. А Тръмп поиска изборите да бъдат анулирани.

"Мисля си в момента, трябва да отменим изборите и да ги дадем на Тръмп, нали? За какво ги правим? Нейните политики са толкова лоши! Нищо че разликите по между ни са големи", заяви кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка