Мъжко царство във Варненския зоопарк: За изборите чакат да се роди още едно маймунче

Срещу президентските избори  чакат ново попълнение в маймунското семейство на Варненския зоопарк. На 15 август, когато е празникът на морската столица, се появи последното бебе, на което още не е определен полът, но най-вероятно ще е мъжкарче, каза за „Труд” шефката на зоокъта Иванка Стоянова. Малкото маймунче е от вида „Зелена морска котка” и с него семейството стана от 11 члена.  В тях се включват и двете Мимета, които взеха за отглеждане от собственика им-шампион по културизъм, убил зловещо  съпругата си точно преди две години до гробището в село Топола, като те станаха неволни свидетели на касапницата и още са уплашени.

Новото бебе, което се очаква в началото на ноември и  ще бъде второ в годината на огнената маймуна по китайския календар   е на двойката Кънчо и Алекс, които се падат баба и дядо на предшественика му от 15 август. Празничното маймунче  ще бъде осиновено най-вероятно от частна забавачка и тогава ще се сдобие с име.

Във Варненския зоопарк има мъжко царство от новородени. От юни до септември са се пръкнали  четири момченца в семейството на лопатарите, а  от 7-те деца на муфлоните –четирите са мъжки. От същия пол са всички рожби и на камерунските козички.

Камилите в зоопарка имат нови съседи –семейството на кенгурите Кени и Пени. Мъжкарят идва от  Ловешкия  зоопарк, а партньорката му от частен зоокът в Бургас. В менюто им са включени плодове и зеленчуци. Все още не се очаква поколение, защото не са в полова зрялост, обясни Стоянова. Легендата разказва, че преди много време  европейски изследователи попитали местни аборигени в Австралия „Какво е това животно“? Те отговорили „Кенгуру“, което на техния език означавало „Не разбираме въпроса ви“. Европейците обаче помислили, че това е името на животното и така то получило познатото ни и до днес име.

Само през празничните дни над 3500 посетители са били на гости на обитателите на Варненския зоопарк.

Ново подово отопление за родилното и детската ясла в зоокъта подарил руски бизнесмен, който живее и работи във Варна.

Семейство на близнаци отпразнувало рожденния им ден сред животните и събраните средства от празника им били дарени за закупуване на нови люлки и пързалки в обновения детски кът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл