900 морски туристи пристигат във Варна с величествения Boudicca

Снимка: Архив

Круизният сезон ще бъде закрит с пристигането на Морска гара – Варна на кораб Boudicca, с който в България идват над 900 пасажери. Той е най-големият и величествен лайнер през този круизен сезон на порта в морската столица. Със своите 207-метра дължина кораб Boudicca е сред флагманите на круизната фирма „Френ Олсен“. От Морска гара – Варна определиха кораба като класически, излъчващ стил и елегантност с фантастични ресторанти, салони, барове и заведения. Три посещения от пътнически кораби се очакват в пристанище Варна, казаха за „Труд“ от пресслужбата на порта.

Припомняме, че сезонът бе открит от най-големия в света пътнически ветроходен кораб през май.Веднага след края на международната регата „Тол шипс“ на 5 октомври се очаква бутиковият лайнер „Island Sky”. С него у нас ще пристигнат около стотина западноевропейски туристи, за които вече е осигурена богата програма в морската столица. Същият кораб ще извърши и второ посещение на Морска гара – Варна на 17 октомври, със също толкова пасажери.

„Тазгодишният круизен сезон бе успешен, като се има предвид огромният отлив на пътнически кораби от Черно море. Причина за тази изключително негативна тенденция станаха геополитическите процеси в района“, каза шефът на Морска гара – Варна Александър Аврамов. По думите му засегнати през сезона са и голям брой Средиземноморски пристанища, а изключително тежък удар изпитват портовете в Истанбул.

„Очакваме цялостно подобряване на обстановката и възстановяване на броя посещения от миналите години“, коментира инж. Любомир Добрев, който е директор на пристанище Варна – Изток и той го представя при кандидатирането му за пълноправно членство в Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища „MedCruise”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм