Огромен интерес към парите на МУ-София

Служители: Поведението на проф. Миланова е неподобаващо

Бюджетът на университета се е увеличил при акад. Митев от 7 на 85 млн. лв

Със 78 млн. лева - от 7 млн. на 85 млн. към момента, се е увеличил бюджетът на Медицинския университет в София по време на управлението на акад. Ваньо Митев като ректор и апетитите към този ресурс са огромни. Това стана ясно по време на пресконференция, изнесена от служители на вуза, които бяха уволнени в четвъртък от наследничката му на поста - проф. Вихра Миланова. Обвинението срещу тях беше, че са саботирали проверките на финансовото състояние на МУ след смяната на ректорите.

Одитен доклад на МОН уличи бившия ректор в нарушения, свързани с обществени поръчки, с обучението в системата на висшето образование и с трудовото законодателство.

Категорично не е имало възпрепятстване на одитната проверка на прокуратурата, нито възражения по описите и разчетите в 25-те класьора с оригинални документи, които предадохме срещу протокол, заявиха отстранените от длъжност проф. Красимира Маркова (главен счетоводител, ръководител отдел „Финанси”), инж. Симона Манолова (ръководител на отдел „Капитално строителство”) и Марта Генсузова (отдел „Обществени поръчки”).

Поведението на проф. Миланова е меко казано неподобаващо, коментира Манолова, а според колегите й персоналът на МУ вече работи в страх.

Във връзка с обвиненията, отправени към акад. Митев, стана ясно, че по документи нарушения няма, спазени са всички процедури и законови изисквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България