Опера Пловдив монтира въртяща сцена за новия сезон в Дома на културата

Опера Пловдив

Новият оперен сезон 2016/2017 г. в Пловдив ще бъде открит на 6 октомври с премиера на едноактните спектакли "Джани Скики" и "Сестра Анджелика" от Джакомо Пучини.

За съвременната визия на своите представления Опера Пловдив финансира изграждането на автоматична въртяща сцена в Дома на културата "Борис Христов", която струва десетки хиляди левове.

Технологичното подобрение е реалност благодарение на делегирания бюджет от Министерство на културата, зависещ изцяло от приходи от продажба на билети. Срещу всеки лев от закупен билет за постановките на Операта, Драматичния и Кукления театър в Пловдив от държавния бюджет се превежда субсидия в културните институти на града и така жителите и гостите на Пловдив могат да се радват на повече премиери и на по-качествени спектакли.

Новото съоръжение ще даде възможност за оригинални художествени и технически решения, част от които ше бъдат демонстрирани още на 6 октомври на премиерата на "Сестра Анджелика" и "Джани Скики". Тези два спектакъла са дело на млад и амбициозен постановъчен екип, включващ диригента Константин Добройков, режисьора Елена Стоянова и художника Кристиан Леков. Главните роли в двете премиерни представления са поверени на Евгения Ралчева, Елена Чавдарова, Марк Фаулър, Вера Гиргинова и Михаил Пулиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони