Откриха канабис в буркани за зимнина

Над 33 кг канабис иззеха криминалистите от Сливен при операция за противодействие на престъпността – съобщиха от ОД на МВР.  Наркотичното растение на приблизителна стойност 80-90 хил. лева е открито в два частни имота в Сливен и близкото до областния град село Тополчане. Любопитна подробност е, че част от изсушения канабис е бил съхраняван в трилитрови стъклени буркани, в които домакините най-редовно си приготвят туршиите.

Спецакцията се е провела на 26 септември.  Напълнените с изсушен канабис буркани били открити в частен дом в Сливен, собственост на 66-годишна пенсионерка. Част от наркотика е бил в полиетиленови торби и кашони. Общото количество, намерено в тази къща, възлиза на 3,5 кг. Иззети се още засадени растения и растения, които са били в процес на сушене.

В друг частен дом, в Тополчане, е открита градина с канабис, както и изсушена листна маса от растението. Общото количество е 30 кг. По време на процесуално-следствените действие в селото, в двора на къщата е било установено непълнолетно момче. Все още не е ясно дали момчето има и каква съпричастност към отглеждането и съхранението на наркотика. Изяснява се и съпричастността на собственичката на имота в Сливен към престъплението. Разследването продължава.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право