Отнемат почетното звание на архиерейския наместник на Асеновград

Подписката с искане за отнемане на званието "Почетен гражданин на Асеновград" на архиерейски наместник на местната духовна околия и свещеник в храма "Свети Николай Чудотворец" Йордан Георгиев ще влезе за гласуване в Общинския съвет тази сряда.

Под нея стоят подписите на 1300 души, а мотимите им са "умишлено разделение на вярващите, системно писане на доноси и сътрудничество с бившата Държавна сигурност".

Отец Йордан Георгиев  бе обявен на 31 май 2015 г. за почетен гражданин на Малкия Йерусалим, както наричат града под Асеновата крепост заради мирно съжителство на куп етноси и религии, заради "изключителния му принос и заслуги за духовното израстване на Асеновград и неговите граждани".

Той обаче си навлече гнева на станимаклии с искането си за забрана на кукерския карнавал за празника Сирни Заговезни. В отговор привържениците на кукерското шествие инициираха подписка за отнемане на почетното му звание и след съгласуване с всички политически сили тя влиза за гласуване в местния парламент.

Вотът ще бъде таен, а по регламент отнемането на почетно звание, което е прецедент в историята на Асеновград, може да стане с обикновено гласуване.

2 3 1 11 10

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони