Патрулка блъсна две деца в Шумен (снимки)

На това място полицейска патрулка блъсна две ученички, които отивали на училище в петък по обяд

Полицейска патрулка блъсна в петък две 10-годишни момичета на кръстовище със зебра и светофар в Шумен.

Инцидентът стана към 11,50 часа на бул."Симеон Велики" и ул."Паламара", уточниха от полицията.

Петокласничките Гюляй и Селда са обяснили пред родителите си, че са пресичали на зелено, както всеки ден, когато отивали на училище. Децата са получили фрактури при падането от удара - Гюляй има счупена кост на лакета, а приятелката й на дясната китка, съобщи директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов.

Двете деца са много уплашени, но не са губили съзнание.

Зад волана на полицейския "Опел" бил 34-годишен служител на РУ-Шумен. Той се движел по булеварда и предприел завой на ляво. Точно в този момент за момиченцата светнало зелено, те тръгнали да пресичат, смятали, че колата ще спре, но били блъснати.

Хора се притекли на помощ, донесли вода от близката чешма. Гюляй се обадила на майка си по телефона. "Мамо, блъсна ни кола и то патрулка", ревяло детето. Клело се, ча са пресичали правилно. По ирония на съдбата точно по това време бащата на момиченцето Нихат, който е таксиметров шофьол, минал край мястото с колата си. Две линейки дошли на мястото и транспортирали децата до болницата.

Колеги на шофьора го тестваха на място с дрегер, който не отчете наличие. Към 13 ч. полицаят отиде в спешно приемно отделение при децата.

По данни на бащата Нихат, той се извинил за случилото се. Обяснил, че и за него е светнало зелено и не забелязал децата. Пред журналисти униформеният отказа коментар за инцидента. Работата по случая продължава, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България