Подпалиха две коли на бивш общинар от ГЕРБ (обзор)

Злосторници подпалиха два скъпи автомобила на бившия общински съветник от ГЕРБ в Червен бряг Анатоли Иванов и на неговия син Мирослав. Колите са били опожарени, а не взривени с бомба, уточниха вчера от прокуратурата и полицията в града.

 

09-5

 

Пламъците избухнали около 1,30 ч в двора на къщата на Иванов на улица „Васил Левски” в центъра на Червен бряг. Лекият автомобил от висок клас на Мирослав  изгорял напълно, а джипът „Тойота” на баща му бил залят само в предната част и огънят засегнал двигателя.

Полицията работи по две основни версии. Първата е, че палежът е резултат от неуредени финансови отношения, а втората - за политически мотиви. Хората в Червен бряг наричат бизнесмена Анатоли Иванов „кмета в сянка“. В последните години той организира предизборните кампании на ГЕРБ и миналата есен стана общински съветник. Имаше съмнения, че участва в купуване на гласове, но тогава той отрече с думите: „Да се докаже!” В средата на септември 2015 г. в разследване на Нова телевизия бяха разкрити злоупотреби в Червен бряг с европроект за 1 млн. лв. за екопътека, както и забавяне на друг проект за водния цикъл на града. Твърдеше се, че изпълнителят в сянка е Иванов и че през фирмата му минават всички общински пари.

Само 3 месеца по-късно, през декември 2015 г., Анатоли Иванов и синът му бяха арестувани и обвинени за отвличане и побой. Това стана, след като жертвата - 35-годишният ром Йордан Чеков от Луковит, се престраши да разкаже, че е бил изтезаван във фирмената база на бизнесмена. Иванов и хората му го задържали, защото го подозирали, че краде. Йордан бил окачен на ченгел и бит. Синът Мирослав му счупил ръката с удар със стик за голф и заплашвал с пистолет да го застреля.

След побоя пострадалият отишъл в болница, където го записали като наранен от падане, за да прикрият общинаря и сина му.

Иванови останаха зад решетките до пролетта, а бащата бе изключен от ГЕРБ и от общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право