Преди гостуването в Дортмунд - Зидан е прав, а не Роналдо

"Реал" се разлюля от неочакван трус преди гостуването срещу "Борусия" (Дортмунд) в Шампионската лига. И проблемът се нарича Кристиано Роналдо. 83 процента от феновете на "Реал" защитиха в допитване на в. "Ас" треньора Зинедин Зидан в решението да смени КР7 в 70-ата минута срещу "Лас Палмас" (2:2). Сега Зизу очаква Роналдо да му е ракета носител на един от най-негостоприемните стадиони в света.

Направили хеттрик, Кристиано ще стане първият играч в евротурнирите със 100 гола. Но пък "Борусия" никога не е губил у дома срещу "Реал", гордеещ се с едва 4 победи от 29 гостувания в Германия въобще. "Кралете" паднаха в последните три мача на "Сигнал Идуна Парк".

Англичанинът Марк Клатенбърг, рефер №1 на ФИФА през годината, бе избран да ръководи дуела. Той вече свири финалите в купата на Англия, Шампионската лига и Евро 2016.

"В момента единствено "Байерн" би могъл да ни победи", каза Пиер-Емерик Обамеянг, голмайстор на "Борусия", който вече има шест попадения през сезона.

Във вторник вечерта Шампионската лига открива един нов дом - стадион "Кинг Пауър". Там "Лестър" приема "Порто", който никога не е побеждавал като гост на Албиона. "Лисиците" започнаха ударно в дебюта си - 3:0 като гост на "Брюж", но във Висшата лига няма и помен от фурора на миналия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят