Премиерът Борисов обеща още средства за шуменски проекти

Êìåòúò íà Øóìåí Ëþáîìèð Õðèñòîâ ïîêàçâà íà ïðåìèåðà Áîðèñîâ ðàç÷èñòåíèÿ òåðåí çà ñòðîåæ íà ñïîðòíà çàëà

"Работете. Ако се справите добре, ще има още средства и за други важни за хората и за Шумен проекти" - обеща министър-председателят Бойко Борисов след огледа на терена, където ще бъде изградена нова спортна зала в Шумен.

8 млн.лв. държавни средства бяха отпуснати преди седмица за строителството. В неделя премиерът Борисов дойде в града, за да се срещне с кметове от Североизтока, но не пропусна да посети и площадката, предвидена за новото спортно съоръжение. Той инспектират направеното досега в района на бившите казарми Пети полк, които бяха съборени, за да се отвори място за новото строителство.

Борисов остана доволен от това, което е направила администрацията досега и от експедитивността, с която се работи, за да се подготви теренът. На място той изрази още веднъж убеждението си, че Шумен и районът имат нужда от многофункционална спротна зала. Тя е необходимо не само за развитието на спорта, но и за провеждането на големи културни и развлекателни събития, за каквито към момента няма подходящи закрити пространства в града.

По време на срещата с кметове градоначалникът на Шумен Любомир Христов благодари за спазеното обещание на премиера. "Бях повече от убеден, че когато поставих въпроса преди 9 месеца, вие ще спазите обещанието си, защото вярвам, че сте човек на честта. Това е първото демократично правителство, което заделя средства не от европейските програми, а от държавата, за да благоустрои смесените региони. Може би от 25 г. 8 млн. лв. в Шумен не са влизали от държавата", каза Христов.

С последното министерско постановление за област Шумен се отпускат над 10,5 млн.лв. Освен за спортната зала в Шумен, която ще се ползва от всички общини, Венец получава 850 000 лв. за ремонт на 6 улици в населените места и фитнес на открито в двора на училището в с.Ясенково. 400 000 лв. са за община Каолиново за реконструкция на ул. "Аврора" в с. Пристое. Още толкова ще получи община Върбица за улици. 560 000 лв. са за община Нови пазар - в село Памукчи ще пратя зала за тържества, а в Стоян Михайловски площадка. За Хитрино са заделени 350 000 лв. - те са за с. Звегор за ремонт на ул."Младост". Кметът на община Велики Преслав Александър Горчев получи обещание на срещата за 1,4 млн.лв. за водоснабядване на селата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България