Присъждат Почетния знак на Ректора на ВТУ на именит професор

С Почетен знак на Ректора на ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" ще бъде удостоен проф. д.ф.н. Иван Харалампиев навръх Деня на народните будители. Той бе ректор на великотърновската Алма матер през периода 1999 – 2007 година. Отличието му се присъжда за големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.

На 31 октомври в Аулата на учебното заведение ще се проведе Тържествено събрание по случай Деня на народните будители. Събранието ще започне с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Академично слово ще изнесе проф. д.ф.н. Иван Станков.

На тържественото събрание ректорът на Великотърновския университет от 1984 до 1987 проф. д.ф.н. Станьо Георгиев ще връчи грамотите Maxima cum laude на повишените в научна степен и академична длъжност преподаватели в периода 1 октомври 2015 г. – 1 октомври 2016г. Това са 15 професори, 8 доктори на науките, 13 доценти и 68 преподаватели с образователна и научна степен „доктор“.

Тържественото събрание щe продължи с удостояване с Почетното отличие „Преподавател на годината“. То се администрира от Студентския съвет на Университета. Номинации за съответните кандидати се правят само от обучаващи се в Университета бакалаври, магистри, докторанти и специализанти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование