Проверяват 100 детски площадки в Шумен

В Шумен и кварталите на града има над 100 детски площадки. До момента от тях са проверени 35, съобщават от общината. Комисия от служители на строителната дирекция, назначена със заповед на кмета Любомир Христов, ще инспектира състоянието на всички останали.

До момента е уточнено, че от ремонт се нуждаят опасни уреди по 7 детски игрища и те ще се извършат от общинското предприятие "Строителство и благоустройство". Ще бъдат подменени, укрепени и подновени части от пързалки, люлки, въртележки, беседки, пейки и огради. На места ще бъде обновена ударопоглъщащата настилка с по-дебел пласт за безопасност на децата. Ще бъдат почистени и дезинфекцирани пясъчниците.

Средствата за ремонт са от бюджета на общинското предприятие, но други съоръженията са в гаранционни срокове и за тях ще отговарят фирмите изпълнителки.

Засега под видеонаблюдение са само детските уреди в Градската градина, на площад "Оборище" и в парк "Студентски". Като мярка срещу вандалските действия на недобросъвестни граждани поетапно ще бъдат поставени камери и на други новоизградени площадки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България