Путин и "Милан" поздравиха Берлускони за 80-ия му рожден ден

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони празнува 80-ия си рожден ден. По повод юбилея в интервю за италианския всекидневник "Фолио" настоящият италиански премиер Матео Ренци заяви: "Мисля, че след 100 години хората ще си спомнят за онова, което е направил Берлускони във футбола, в издателската дейност и в телевизията. В политиката обаче хората ще си спомнят преди всичко за нещата, които не е направил".

Ренци отбеляза, че Берлускони е пропуснал много поводи да реформира Италия.

Бившият италиански премиер получи поздравления от настоящия руски президент Владимир Путин, който е негов личен приятел. Путин изпрати тази сутрин на Берлускони телеграма, а после му се обади по телефона, за да му пожелае крепко здраве и успех.

По повод рождения ден италиански телевизии и ежедневници припомниха наследството на трикратния премиер, милиардер и медиен магнат. В. "Кориере дела сера" написа, че Берлускони е "колонизирал въображението на италианците както никой друг политически лидер досега". Коментатори обаче припомниха и честите гафове и дългите съдебни дела на бившия премиер.

Италианският футболен клуб Милан пък качи на интернет сайта си видеоклип за рождения ден на Берлускони, а политически съюзници на бившия премиер му изпратиха поздравителни туитове.

През юни Берлускони получи сърдечен удар, който едва не му коства живота, след което претърпя тежка кардиологична операция. В интервю за италианското списание "Ки", което беше публикувано вчера, той каза, че политиката е неблагодарна любовница и затова иска малко да се дистанцира от нея.

Два дни преди да навърши 80 години Берлускони се разходи около блока в Милано, в който е живял като малък, придружаван от няколко приятели, предаде ДПА. Той беше забелязан от обитателите на кооперацията, намираща се в квартал Изола, който днес е шикозен. Берлускони дори показал на приятелите си къде са прозорците на едновремешния му апартамент.

 

https://youtu.be/NnobERQKi34

 

/"Гонг"/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица