Радан Кънев: От лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало

Снимка: Архив

"Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало." Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев от името на Реформаторския блок в декларация по повод началото на новия парламентарен сезон.

По думите му, се възприема стратегия на едностранни отстъпки и сепаративни договорки.

„Когато говорим за силните модерни държави като за Велики сили, аз си спомням за 1883 г., когато българската делегация отива да поздрави новия руски имп. Александър Трети за възкачването му на престола“, коментира Радан Кънев, цитиран от "Фокус".

„Ние категорично отхвърляме политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси засягащи общата европейска политика“, посочи Радан Кънев.

„Ние категорично отхвърляме примирението, с което приемаме за даденост позиции на ЕС и НАТО, когато не защитават достатъчно българския национален интерес“, заяви Радан Кънев.

Той посочи, че България посреща този политически сезон в среда на международна нестабилност. По думите му преди всичко основния гарант на икономическата ни стабилност и благосъстояние в ЕС се намира в задълбочаваща се криза. Според него българските граждани се чувстват по-объркани кои са верните политически ходове за излизане от кризата.

„Не е разбираемо, непростимо е управляващите хората на които гражданите с гласа си са възложили цялата отговорност, всички ние управляващи и опозиция да се поддаваме на тези страхове на тази несигурност и това объркване“, каза той.

По думите на Кънев е недопустимо е да се насърчават тези страхове и нови в името на дребни предизборни ползи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика