Ревнивка подпали колата си и вдигна брадва срещу спасители, след като я свалиха от въжето

Жена от великотърновското село Хотница изпаднала в люта ревност, напила се и подпалила личната си кола.

Екшънът се разиграл след пореден скандал между 52-годишната Р.С. и мъжа й в четвъртък привечер. Разярената съпруга влязла в двора на къщата и си надянала въжена примка на шията да се беси. През това време пристигналите светкавично пожарникари, за да гасят лумналия в пламъци автомобил, срязали въжето и спасили жената. След като се освестила обаче, Р. грабнала две брадви от плевнята и се втурнала да коли огнеборците и полицаите. Въпреки агресията жената била арестувана и настанена в Центъра за психично здраве във Велико Търново.

Олелията от къщата на двамата съпрузи вдигнала на крак жителите на Хотница. Бившият съпруг на ревнивката - К. работи в кметството като общ работник. Тя пък е кръчмарка, но била в болнични. Преди години двамата се развели, но преди два месеца се събрали отново. Имали трима синове. Близнаци на 26 години и 16-годишно момче. Само то живеело в къщата, но във фаталния следобед го нямало. За пореден път Р.С. употребила сериозно количество алкохол. След като се скарала с К.,тя го изгонила. После поляла със запалителна течност колата си "Сеат Кордоба" и драснала клечката.Возилото, което било с газова уредба, било пред къщата в единия край на Хотница ,а от високата температура газовата бутилка гръмнала.

Съседи се обадили на пожарната,защото се уплашили пламъците да не стигнат и до техните къщи .

“Такъв екшън не беше ставал в Хотница.Р. и К. постоянно се карат. Не могат да се траят. Взех на работа К.,защото е свестен човек и цяло село му помага. Тя постоянно го гони от къщата ,после го прибира. Основната причина за нейната агресия е болезнена ревност и алкохол“, обясни кметът на Хотница Денислав Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България