Рецидивист нападна възрастна жена, открадна златни зъби, бижута и пари

Снимка: Архив

36-годишен рецидивист с 8 присъди зад гърба си ще бъде съден за девети път за нагъл грабеж на възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна. Престъплението Петър Ст. извършил на 27 ноември миналата година в местността "Евксиноград".

Професионалният обирджия шетал по улиците във вилната зона и си набелязал като лесен обект къщата на жертвата. Около 22 ч, надянал ръкавици на ръцете си, той счупил стъклото на входната врата и успял да я отключи с ключа, който се намирал в бравата от вътрешната страна. След това започнал да тършува за плячка из вилата. Собственичката обаче се събудила от шума. Петър й нанесъл няколко удара по лицето, като пукнал носа й и избил един зъб. Грабнал кухненски нож и заплашил шокираната жена с убийство, ако не му даде всичките си пари. Пенсионерката му връчила портмонето си с 19 лв. Вбесен от малката сума грабителят преровил цялата къща.

След щателния тараш си тръгнал с 5 златни зъбни коронки, торбичка със сребърни бижута, 5 сребърни и 1 златна монети, лаптоп и мобилен телефон. Цялата плячка била на стойност 1536 лв. Част от предметите били открити в дома на Петър, когото полицаите спипали бързо, след като потърпевшата го описала подробно. Рецидивистът очаква старта на делото в затвора и до момента не е дал никакви обяснения. Ако Варненският окръжен съд го признае за виновен, той може да получи от 5 до 15 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право