Роналдо няма успешен финт близо 6 часа

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) vies with Athletic Bilbao's French defender Aymeric Laporte during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Athletic Club Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 23, 2016. / AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE

 

Щастливи дни настанаха за големите врагове на Кристиано Роналдо. Португалецът се намира в може би най-лошия си период, откакто носи ореола на футболна икона. В момента KR7 записва най-слабия си старт на сезон на „Сантяго Бернабеу“. Това потвърждава и статистиката, която в един от малкото случаи не е на негова страна.

Според футболни специалисти и анализатори основната причина за моментната форма на Кристиано е травмата в коляното, получена по време на финала на Евро 2016 с Франция (1:0). Контузията наруши лятната подготовка на нападателя с „белия балет“ и той не игра в нито една от контролите. Интересен е и фактът, че Роналдо участва в срещите със „Спортинг“ (Лисабон) в Шампионската лига и „Осасуна“ от вътрешния шампионат без традиционната разгрявка преди двубой.

Нетрадиционните и форсирани методи на възстановяване явно нарушиха реализаторските умения на КR7. Еврошампионът от това лято е отбелязал едва 4 от 34 гола на „Реал“ през настоящия сезон, което прави 11,76%.

Колкото и невъзможно да звучи, трудният период доведе и до липса на увереност в Роналдо дори на „Сантяго Бернабеу“. В Мадрид той не се е разписвал от 14 септември - 42 дни. И за първи път, откакто премина в „Реал“, той записва серия от 4 последователни мача без гол у дома.

Попаденията му в Примера дивисион през настоящата кампания са едва 2. Толкова са и асистенциите му. Неговият голям съперник Лионел Меси е със 7, при все че и аржентинецът имаше здравословни проблеми и също пропусна част от мачовете на „Барселона“.

Статистиката на Роналдо в последните 3 двубоя от шампионата е 11 удара без гол срещу „Атлетик“ (Билбао). В мача с „Бетис“ има 8 удара и 1 гол, а безуспешните му изстрела срещу „Ейбар“ са 8. Общо 27 обстрела към противниковата врата, един от които успешен.

Може би най-стряскащо от всичко са минутите, в които Роналдо няма успешно финтиране на противников футболист - 326. Все пак говорим за същия този футболист, който изгря на голямата сцена със серията си от впечатляващи финтове и трикове с топка.

Въпреки всички изброени цифри неговият треньор Зинедин Зидан запази присъщото си спокойствие и обяви: „Пред Кристиано се откриват възможности и той ще започне да бележи. Нужно е само спокойствие."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят