Румен Петков: МВР не може да отговори колко мигранти живеят в България и от къде вземат пари за това

Румен Петков

Нашата правоохранителна система и на първо място МВР продължава да не може да отговори на един простичък въпрос - колко са чужденците, които живеят на свободни начала на територията на Република България и откъде взимат пари за това, каза зам.-председателят АБВ Румен Петков на пресконференция по темите за проблемите на сигурността в България и антитероризъм, предаде „Фокус“.

„Колко са чужденците, които живеят по хотели, по квартири, какво плащат и откъде имат тези пари“, допълни той.

„Това е очевидно невъзможна за това политическо ръководство на МВР задача“, коментира Румен Петков.

„Сигурно е добра идеята да се изградят такива лагери в близост до страните на произход. Сигурно е добра, но е безвъзвратно закъсняла. Кой ще върне няколкостотин хиляди от Централна и Западна Европа до страната на произход? Как си го представяме?“, посочи той. Според него такива популистки развивани тези сигурно тук –там ще бъдат чути, но са нереализуеми.

„Очевидно политическото ръководство на МВР не желае или не е в състояние да артикулира тези въпроси, да ги анализира, да ги поднесе пред Правителството и НС“, обясни Румен Петков.

„Очевидно това е въпрос, който е изключително далече от г-н Плевнелиев, а може би и по-добре, че е далече от него“, коментира зам.-председателят на ПП АБВ.

„Бягането от тези въпроси не намалява тяхната тежест и тяхната значимост. Не бива да се допуска въпросът с бежанците да бъде обект на политическа спекула, отчитайки факта, че влизаме в президентска кампания“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България