Румен Петков: Поведението на г-жа Нинова е неадекватно, обслужва ГЕРБ

Румен Петков

"Ние от АБВ извървяхме целия път с всички възникващи проблеми и такива с необходимостта да обясним на нашите хора поведението си, с всички възможни компромиси да се намери решение с единна лява кандидатура." Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред БНР.

„Аз не знам доколко и как г-жа Дончева идентифицира себе си като част от левицата. За съжаление г-жа Нинова има едно некоректно и неадекватно поведение, което изцяло обслужва ГЕРБ. Защо? Това също е въпрос, който вътре в БСП трябва да му намерят отговора на един от пленумите”, заяви Румен Петков.

По думите му, ключови фактори в БСП казаха, че са се натрупали критично много еднолични решения, част от които за сметка на БСП и на левицата и за тях ще се търси отговорност.

„Няма нормално обяснение след като ние направихме всички възможни компромиси относно кандидата за президент, относно структурирането на една коалиция само и единствено за президентските избори. Това е текст, който ние сме предложили и наложили в проекто-споразумението и това много добре се знае от членовете на ръководството на БСП да се продължава с едни лъжи, които не знам кого обслужват”, добави Петков. „По никой начин БСП, АБВ и левицата като цяла, левият избирател не само става недоверчив, а ти го отблъскваш от урната независимо от законовите норми, независимо от задължителното гласуване. Лъжата е лош знак в политиката”, отбеляза Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика