Румен Петков: Първанов и Калфин са варианти за кандидат-президент на АБВ

Румен Петков

"Георги Първанов и Ивайло Калфин са варианти за бъдещи нови кандидатури за президентските избори на АБВ, но не е задължително да бъдат в конфигурация президент и вицепрезидент", каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред БТВ.

По повод разрива в отношенията между неговата партия и БСП и отказа от коалиция и единна кандидатура на президентския вот Румен Петков заяви:

„Не зная от какво са продиктувани действията на Корнелия Нинова, те обезсмислиха четиримесечни усилия. Тя показа на Националния съвет на БСП, че еднолично решава, както навремето Вълко Червенков.

Той повтори тезата на Георги Първанов, че с тези действия Нинова е подарила изборите на ГЕРБ. Това което направи БСП, е да предостави на ГЕРБ протокола на ЦИК два месеца по-рано, те просто трябва да сложат името, каза Петков. Според него шансовете на ген. Радев за победа значително и в бъдеще той най-много да влезе в парламента като водач на листа на БСП.

"Ген. Румен Радев беше използван от БСП по един доста некоректен начин, коментира още зам.-председателят на АБВ". Според него шансовете на ген. Радев за победа значително и в бъдеще той най-много да влезе в парламента като водач на листа на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика