Самовзиривяващите се телефони на "Самсунг" всяха паника сред авиокомпаниите

Страховете на самолетните компании от превоз на пътници, носещи със себе си телефони от опасната серия на "Самсунг", се увеличават, пише "Индипендънт".

Авиокомпаниите, които летят до и от Великобритания засилват предпазните мерки, за да се избегнат инциденти с устройствата по време на полети.

Пилотите на самолети, извършващи полети до и в рамките на Обединеното Кралство са обезпокоени, че пътници несъзнателно могат да превозват опасни устройства, които да застрашат безопасността на полета.

Пилотите апелират пътниците, носещи със себе си телефони от серията Galaxy Note 7, предварително да предупреждават екипажа за съмнителните мобилни апарати.

Пътуващите също така трябва се въздържат от включване или зареждане на своите смартфони "Самсунг". Te не трябва да зареждат телефоните си, дори когато те са изключени.

От Министерството на транспорта във Вашингтон предупреждават също така пътниците да носят телефоните си в ръчния багаж.

Подобна политика e последвала и авиокомпанията Easyjet . "Пътуващите с устройства  Galaxy Note 7 трябва да оставят телефоните си изключени по време на полета и да съхраняват устройствата в ръчния си багаж", гласи информация до пътниците.

Ограниченията се предприемат след десетки инциденти, възникнали от повредените батерии на мобилното устройство, които се възпламеняват при зареждане или използване на телефоните.

Заради повредата технологичната компания „Самсунг” спря от продажба опасния си смарт телефон Galaxy Note 7s, а Съединените щати и Южна Корея  първи изтеглиха от пазара опасните устройства.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии