Старозагорец избягал в Канада от рекет на Боньо Фаса

Боньо Фаса. Снимка: Фейсбук

Българинът от Торонто защитава 18-годишната ученичка, която уби изнасилвач

“В началото на 90-те години от миналия век бях един от първите, опитал се да започне малък бизнес в Стара Загора. Покойният Богдан Динев, известен още като Боньо Фаса, и неговите приятели бяха хората, довели ме до фалит и заради непрестанното им изнудване, заплахи и шантаж, принудили ме да напусна любимия град и страната.” Това обяви в отворено писмо от Канада българинът Георги Първов от Стара Загора, публикувано в сайта zarata.org.

На 25 юли рецидивистът Боньо Фаса (62 г.), който работел като охранител и бияч, бе намерен убит в дома му в Стара Загора. Полицията задържа 18-годишната Мария Гиздева, която рецидивистът подмамил да изнасили. Заплашил я с нож, който тя успяла да изтръгне от ръцете му и да го наръга. Старозагорци организираха протест в защита на момичето и Мария бе освободена от ареста срещу 500 лв. гаранция.

“В Канада такъв казус не би съществувал, защото около това смело дете биха се събрали хиляди граждани за защита и изискване на Справедливост”, пише Първов. Той е възмутен злобните коментари за ученичката и търси контакти с всички жертви на Боньо Фаса, за да станат известни и техните истории.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право