Стоичков под №36 сред най-великите на "Барса"

Христо Стоичков бе нареден на 36-о място сред 50-те най-велики легенди на "Барселона", направена от британския вестник "Дейли мейл". Естествено първите места, които не са публикувани още, са запазени за Лионел Меси и съотборниците му от новия век.

"Стоичков спечели четири титли и първата Шампионска лига на "Барселона" в първия си престой в "Барса" - припомня "Дейли мейл". - В началото бе наказан за шест месеца, защото настъпи съдията на дербито с "Реал", но после санкцията бе намалена на два. Феновете на "Барса" завинаги ще го обичат заради головата му и пословичната омраза към "Реал"."

Стоичков има 175 мача и 84 гола за "Барселона". Игра за каталунците в периодите 1990-1995 г. и 1996-1998 г.

Веднага след Стоичков е класиран датският идол Михаел Лаудруп, а преди него - Чики Бегиристайн, сега спортен директор на "Манчестър Сити". След Камата са още легендата Жоан Гампер, в чиято памет всяка година се разиграва купа. Същото се отнася за Луиш Фиго (48-и) и сегашния треньор на каталунците Луис Енрике (46). В следващите два дни ще бъдат обявени и първите 20 сред легендите на "Барса". "Дейли мейл" не разкрива имената, но със сигурност там ще са Меси, Шави, Иниеста, Пуйол, Пике, Ето'о... И това е логично - всички те са легенди на новия век, в който каталунците вдигнаха четири пъти купата на Шампионската лига.

В същото време "Барселона" е на трето място в най-новата клубна ранглиста на УЕФА. Първи е еврошампионът "Реал", а втори - "Байерн". След "Барса" са "Атлетико", "Ювентус", ПСЖ, "Борусия" (Дортмунд), "Челси", "Бенфика" и "Севиля".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят