Съдът вкара в ареста спипан с дрога мъж

Снимка: Архив

Софийски апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура – Благоевград срещу мярката за неотклонение „домашен арест“, определена от първоинстаницонния съд на Владимир Краузе. Той е обвинен за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Обвиняемият не пожела да се яви в съдебно заседание, което заяви в декларация. Неговият защитник представи пред съда две епикризи, касаещи здравословното състояние на Краузе във връзка с претърпени по-рано две хирургични интервенции. Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура поддържа протеста, като заяви, че наложената от Благоевградския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо обвиняемия е неадекватна. Категорично оспори мотивите на първоинстанционния съд, посочващи ролята на децата на обвиняемия като възпиращ фактор за извършване на подобно престъпление. В пледоарията държавният обвинител подчерта, че Краузе използвал единадесетмесечното си дете при извършване на престъпната си дейност и го изложил на опасност заедно с майка му, докато ги возил в автомобила, в който имало незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

САС счете протеста за основателен като прие възражението на прокурора относно обстоятелството, че семейното положение и отговорностите му на родител не възпрепятствали обвиняемия при извършване на престъпна дейност. С днешното определение на съда първоинстанционната мярка за неотклонение е отменена и постановено „задържане под стража“ на обвиняемия, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 15.08.2016 г. на главен път Е79, в участъка след Симитли в посока София, бе извършена полицейска проверка на автомобил „Мерцедес“, управляван от Владимир Краузе. При претърсване на колата бяха намерени и иззети 4327 гр. амфетамини и незаконно притежавано огнестрелно оръжие с осем броя боеприпаси. В превозното средство заедно с шофьора пътуваха съпругата му и детето им. По първоначални оценки стойността на откритата дрога възлиза на 131 100 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право