Съдят трети побойник на пътя в Пловдив за последните 10 дни

Съд

Трети пореден побойник на пътя в Пловдив ще бъде съден само за последните 10 дни, съобщиха от Районна прокуратура в града под тепетата.

Третият случай на образувано бързо производство е срещу 47-годишния пловдивчанин Иван Янакиев, привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 60-годишен шофьор на "Рено Лагуна" на 26 август. Тогава между Янакиев и потърпевшия възникнало спречкване заради отнето предимство при преминаване на кръгово кръстовище в район "Тракия". Малко след това при червен сигнал на кръстовището на бул. Освобождение" и ул. "Пеньо Пенев" обвиняемият слязал от лекия си автомобил "Пежо 306" и започнал да сипе обиди към по-възрастния шофьор, а за финал му нанесъл и удар с юмрук в лицето. Потърпевшият веднага подал сигнал в полицията и 47-годишният хулиган на пътя е задържан за 72 часа в ареста с постановление на наблюдавания прокурор.

В предишните два случая хулиганите на пътя се разминаха с условни присъди от 6 месеца при 3-годишен изпитателен срок. Такива наказания бяха наложени на братята Стефан и Андрей Кривошиеви, които нападнаха 29-годишния Али Байрамов пред очите на бременната му съпруга, както и на други двама мъже с "Мерцедес", потрошили с бухалки опел и пребили шофьора му заради невинна забележка на на кръстовището на Чифте баня в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право