Татяна Дончева влиза в кандидатпрезидентската надпревара

Татяна Дончева

Татяна Дончева влиза в кандидатпрезидентската надпревара. До дни предстои обявяването на официалната двойка на „Движение 21”. Това стана ясно от гостуването й в БТВ. Без да влезе в подробности за предизборната си платформа или формата, в който партията ще се яви на вота, Дончева посочи, че ще цели „разчистване на статуквото на прехода”.

По повод издигането на ген. Румен Радев за кандидат на БСП тя посочи, че той е кандидат на оръжейното лоби, свързано с Първанов и представено от левицата. В подкрепа на тезата си Дончева посочи първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т. нар патриотични организации – „това са няколко асоциации на разузнавачи и бивши агентурни дейци”. По думите й изводът е, че тези хора са приоритет за Радев и той е техен предпочитан кандидат, предаде БТВ.

Дончева е категорична, че с отказа от коалиция с АБВ БСП са показали, че нямат намерение да печелят изборите за президент и са затънали във вътрешни противоречия. Лидерът на АБВ от своя страна е имал малко време за реакция и евентуално издигане на Георги Първанов за кандидат-президент би било трудно логистично. Според Дончева Първанов е преценил съюзниците си и е възможно АБВ да няма лично свой  кандидат.

По повод сблъсъка на Христо Стоичков с фотографи, опитвали се да снимат сватбата на дъщеря му, Дончева коментира, че е въпрос на класа да не обръщаш внимание на подобно малтретиране, тъй като няма как да докажеш на такива хора кое е прилично и кое не.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика