Трайчо Трайков в Монтана: България трябва да отговори на Ердоган! Ние сме европейска държава!

„В България всички сме си омешали капите като в Радичковата „Суматоха”. И май под всички капи има едно и също. С ген. Събев искаме поне под една капа да е вярното за България!”.

Това заяви в Монтана кандидат президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Заедно с кандидата за вицепрезидент ген. Съби Събев той се поклони и положи цветя пред паметника на големия писател Йордан Радичков и припомни думите му „Лесните уроци лесно се учат и забравят. Трудните се помнят завинаги!”.

В Младежкия дом на Монтана кандидат президентската двойка на Реформаторите се срещна и разговаря със симпатизанти и жители на областния град „Всички ли ги е страх да отговорят на Ердоган?”, попита Трайков по повод думите на турския президент, че не гледа различно на Одрин от начина, по който гледа на Кърджали и Солун.

”В България всички мълчат. Премиерът мълчи, защото сам се постави в ролята на куриер на Ердоган. Русофилите мълчат, защото Ердоган е новият стар най-добър приятел на Путин. А онези, които се наричат „патриоти”, чакат указания от ръководителите си от Държавна сигурност!”, каза Трайков. Той призова кандидатът на БСП ген. Румен Радев да отиде в Кърджали и да убеди хората, че „както Русия си е харесала и взела Крим, също толкова нормално е Турция да си хареса парче от България”.

Според Трайков и Събев у нас няма служби, които да разследват външното влияние в България, защото, както личи и от записите в „Яневагейт”, службите са на ДПС. „Нямаме кой да разследва тази афера, защото прокуратурата е безконтролна, а тя е безконтролна, защото огромно мнозинство блокира опита за съдебна реформа. България може да отговори на провокациите на Ердоган, защото не е малка държава - тя е член на европейското семейство. Малки са държавниците, които взимат решенията вместо свободните хора”, заяви Трайчо Трайков.

Снимка файл Traicho_Montana2016 - Кандидатът за президент Трайчо Трайков и ген. Съби Събев се поклониха пред паметника на Йордан Радичков в Монтана заедно с депутата доц. Борислав Великов и съученика на големия писател художника проф. Галилей Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика