Трайчо Трайков: Премиерът е един уплашен човек, който не разбира какво се случва в държавата

Виждам един изключително изнервен и уплашен човек, който за пореден път не може да разбере какво се случва в държавата. Но нещата със завоалиране и „опраскване“ просто не стигат доникъде. 25 г. по време на прехода не са си вършили работата, същите тези, които трябва да контролират и сега вече има нужда от ревизия на прехода. Нека да я направят. По-добре късно, отколкото много късно или никога. Но те не са в състояние да си вършат ежедневната работа, а ме убеждават, че са в състояние да свършат работа за 25 г. назад. За съжаление аз не им вярвам, защото знам как работят и какво могат. Това е пропаганда преди изборите. Така кандидатът за президент Трайчо Трайков коментира в Сливен заявката на премиера за ревизия на прехода.

„Нека да направят ревизия на прехода. Нека да разберат какво се е случило, дата по дата, с „Белене“. Аз го знам, защото участвах в защитата на България в арбитража. Направил съм си труда и съм видял и преди мен, и след мен какво се е случило. Нека да проверят тези, които отговарят за интересите на държавата. Само че нека да не оставаме само до „Белене“. Да видим, защо след като президентът Путин лично спря „Южен поток“ в Анкара преди две години, продължават там да се плащат едни милиони. Десетки милиони вече са изтекли и платени в компанията „Южен поток“ след официалното спиране на проекта, допълни Трайков.

Трябва да се провери и договорът, който Овчаров промени през 2006 г. „Договор, който важеше за пет години, и който беше изгоден за България. Когато са го сключвали не е бил изгоден, но нещата така се получиха изненадващо за „Газпром“, че в един момент започна да става изгоден за нас. И понеже те не могат да преживеят това, тогава натиснаха Румен Овчаров и го преобърнаха още веднъж. Само за тези пет години сме загубили над 2 млрд. долара. Прокуратурата и това да провери, когато ще прави ревизия на прехода“, категоричен бе Трайков. „За ревизия на прехода слушаме най-малко веднъж по време на избори, най-малко веднъж във всеки мандат, а в по-кризисни мандати и по няколко пъти. Само дето досега не сме я видели тази ревизия“, каза още Трайков.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика