Треньорът на Англия в жесток скандал със скрита камера

Скандал от степен 9 по Рихтер разтресе английския футбол. Националният селекционер Сам Алърдайс бе уловен "по бели гащи" от скрита камера на журналисти от "Дейли Телеграф". Представили се като бизнесмени, репортерите разпитали Големия Сам как да заобиколят правилата на Футболната асоциация за трансфери. Съветът му струвал скромните 400 000 паунда. Освен че им предложил да отлетят заедно за Китай или Сингапур, за да "говорят за футбол", Алърдайс обиждал грубо своя предшественик Рой Ходжсън и помощника му Гари Невил. Обвинявал ги пряко за отпадането от Исландия на осминафинал на Евро 2016. Освен това националният селекционер се подиграл на футболните шефове, че "глупаво хвърлили 870 милиона лири" за новия "Уембли".

Циркът със скритата камера се разиграл няколко дни преди дебюта на Алърдайс - 1:0 над Словакия в световна квалификация. В асоциацията са в шок и не знаят какво становище да вземат. Изпълнителният директор Мартин Глен вече е говорил с Алърдайс, но никой не знае нищо за изхода от разговора.

"След такава новина трябва да си поемеш дълбоко въздух - призна Грег Клерк, президентът на Футболната асоциация. - Искам всички факти. Ще изслушам всички страни и тогава ще решавам. Такъв скандал изисква всичко да е на светло."

Алърдайс получи двегодишен договор за национален треньор срещу заплата от 3 милиона паунда. Има и опция контрактът да бъде продължен с още 2 години. С тази заплата Големия Сам е най-добре платеният национален селекционер в целия свят. Цялата футболна общественост в Англия обаче настоява за незабавното дисциплинарно уволнение на Алърдайс за уронване престижа на британския футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят