Три месеца условно за купувач на гласове за ПП "Обединен Демократичен Блок"

Снимка: Архив

Три месеца лишаване от свобода получи Видин Иванов за купуване на гласове в полза на политическа партия Обединен Демократичен Блок – Съюз на десни сили - Дупница, съобщават от държавното обвинение.

По внесен от Районна прокуратура - Дупница обвинителен акт срещу Видин Иванов Районният съд в Благоевград наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Той е признат за виновен в извършване на престъпление по чл. 167, ал. 2, пр. 2 от Наказателния кодекс – даване на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат.

На 22.10.2015 г., около 17 ч., в гр. Дупница, по време на избирателна кампания за предстоящите избори за общински съветници и кметове, подсъдимият Иванов дал на Таня Димитрова сума в размер на сто лева с цел да я склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат. Срещу тези пари тя трябвало да гласува за Емилия Кузманова, поставена под №12 в листата на политическа партия Обединен Демократичен Блок – Съюз на десни сили - Дупница.

Присъдата е потвърдена от ОС – Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика