Търсят 80 младежи за безплатно обучение и осигурена работа във Варна

Предлагат обучение и професионална кариера на студенти от Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов в Австралия. Снимка: Стопанска академия "Д.А.Ценов"

Община Варна дава шанс на 80 младежи за безплатно обучение и осигурена работа .До 15-ти октомври е удължен срокът за подаване на документи на младежи до 29-годишна възраст по проект „Активни за устойчиво развитие на Община Варна“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС и инициативата за младежка заетост. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Търсят се  80 неактивни младежи, които не са в процес на обучение или заетост, не са регистрирани като безработни лица на Борсата. Те ще бъдат безплатно обучавани за специалностите „Работник в озеленяването”, „Озеленяване и цветарство”, „Оператор на компютър”, „Еколог”, „Спасител при бедствия , аварии и катастрофи”, „ Търсене, спасяване и извършване на аварийно-възстановителни работи” и др.  Изкаралите тези курсове ще получат документ за придобитата специалност и ще им бъде осигурана работа за 6 месеца към община Варна с възнаграждение на 420 лв.на месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони