Утре остава слънчево и топло

Утре ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Постепенно от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Около обяд ще се появи слаб вятър от югоизток. Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°.

Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Облачността от югозапад ще се увеличава, но валежи не се очакват. Ще духа слаб югозападен, по върховете до умерен западен вятър. Ще остане топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 15°.

В понеделник облачността ще се вплътни и на места ще превали. Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи. Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух. Температурите бързо ще се понижат; времето ще е ветровито, хладно, предимно облачно, с валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето