Утре ще бъде предимно топло

През следващото денонощие времето в страната няма да се промени съществено. През нощта ще бъде ясно, през деня – слънчево. Ще е почти тихо. Сутринта на места, главно в източните райони, ще има краткотрайна мъгла. Минималните температури ще са от 3°-5° във високите полета, до 14°-16° по морския бряг. Максималните ще са от 24° до 29°, в София – около 26°. Това съобщиха НИМХ към БАН пред "Фокус".

Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня вече ще е около средното за октомври.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове е възможно да има краткотрайна мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури ще са от 23° до 26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по носовете – до 2 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя ще преобладава слънчево време, ще се задържи сравнително топло с максимални температури между 23° и 28°. Сутринта в източните райони ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Привечер от запад ще започне увеличение на облачността, което през нощта срещу понеделник ще обхване Западна и Централна България. В понеделник облачността ще се вплътни и на места ще превали. Температурите ще се задържат сравнително високи. Във вторник от северозапад ще прониква студен въздух, температурите бързо ще се понижат. Ще има значителна облачност и валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето