Фолк певици развяват университетски дипломи

Психоложки, икономистки и ветеринарни лекарки се вихрят по нощните клубове

Психоложки, икономистки и ветеринарни лекарки. Такива по образование се оказват един от най-големите имена в поп фолка. Сред висшистките със сериозни специалности са Кали, Райна, Ивана и Малина. Докато огласят нощните заведения, певиците са се сдобили с тапии по философски и точни науки, показа проверка на „Зодиак“.

Кали и Райна са сред изпълнителките, които са били твърдо решени да не остават само със средно образование. И двете се запалили по психологията и я завършили. Примата Ивана пък се увличала по икономика, а дивата Малина следвала ветеринарна медицина.

В гилдият обаче има и такива, които са се отдали изцяло на занаята. Сред тях са Глория, Преслава и Галена. Дамите са завършили само 12 клас и решили да не се задълбочават повече.

 

Философските страсти на Кали и Райна

Кали и Райна са професионалните психоложки във фолк гилдията. За да достигнат до това положение, двете избраха доста различни пътища. Райна стартирала много успешно университетския си живот, докато не дошло време да се дипломира. Изпълнителката на „Нахално хубава“ дълго отлагала голямата крачка. В крайна сметка тя грабна диплома по психология от Нов български университет.

При Кали обаче нещата изглеждат доста по-прости. Певицата е сред най-ученолюбивите фолк диви у нас. Въпреки че отглежда трима синове и ходи по участия, тя завърши бакалавърска степен по философия, след което се сдоби и с тапия за магистратура по психология.

20-1

20-1-1

 

 

 

 

 

 

 

Другата страна на Ивана и Малина

Оказва се, че две от примите на поп фолка не изтъкват винаги, че освен заложби за пеене имат и такива за учене. Ивана и Малина могат да се похвалят с дипломи за висше образование по сериозни специалности. Ако Ивана не бе преследвала своята мечта да се занимава с музика, „певицата на народа“ най-вероятно щеше да седи зад някое бюро и да анализира бизнес тенденциите с дипломата си по икономика.

Малина, от своя страна, е изкласила заради строгите заръки на родителите си. Макар като дете да мечтае да пее и да танцува, по желание на семейството си певицата продължава традицията в рода и завършва ветеринарна медицина в Стара Загора.

Тя обаче е упражнявала професията само веднъж, когато се наложило да лекува тежко болен кон и успяла да го вдигне на крака.

20-2-2

 

Професионалистките Есил Дюран и Анелия

Есил Дюран е една от малкото поп фолк изпълнители, които действително са учили музика на академично ниво. Българката от турски произход е завършила Музикалната академия с поп и джаз пеене в класа на Ирина Чмихова.

По нейния път е тръгнала и Анелия, но така и не успява да стигне до края му. Заради успешната си кариера в музикалния бранш изпълнителката все още не може да завърши Музикалната академия. „Вечната студентка“, както я определят злите езици, се оправдава, че покрай професионалните ангажименти никога не й стигало времето да се яви на всички изпити.

20-3 20-3-3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица