Премахването на сливиците може да доведе до проблеми със стомаха и яйчниците

Young woman holding her painful throat

Хроничната ангина говори за сериозно нарушен енергиен баланс в тялото

О, не, пак ангина?! Звучи ли ви познато? За съжаление, възпалението на сливиците е проблем, който няма сезонност, нито пък възрастови ограничения. И ако боледуването от тонзилит веднъж годишно не е повод за особена тревога, то честото повторение на болестта изисква повишено внимание. Тогава вече тя става хронична и рискът от усложнения е изключително сериозен.

Освен че причинява сериозен дискомфорт и е признак за силно отслабена имунна система, хроничната или т. нар. „рецидивираща” ангина може да доведе до сърдечно-съдови проблеми като стенокардия, аритмия, задъхване, както и да засегне централната нервна система, ставите, бъбреците.

В много случаи след диагностициране на хронична ангина, когато има сериозно повторение на заболяването, се стига и до премахване на сливиците (тонзилектомия). Най-често тази манипулация се прилага в ранна детска възраст, за която рецидивиращите инфекции на гърлото са особено характерни. А сливиците са част от Валдаеровия пръстен - пряк участник в имунната реакция на организма и изключително важен за изработването на имунитета при децата до 7-годишна възраст. Ето защо и повечето специалисти препоръчват тази хирургична интервенция да бъде прилагана, само когато е наистина крайно наложително.

Възпалението или премахването на сливиците нарушава енергийния баланс в тялото

Вероятно повечето от нас са чували за системата от меридиани в човешкото тяло. Според традиционната китайска медицина във всеки един човек има невидими за очите канали, по които  жизнената енергия Чи достига до всяка част от тялото. Тя осигурява правилното функциониране на всички жизнени системи и ни предпазва от болести. Заболяването всъщност е нарушение на протичането на тази енергия по каналите.

Основните меридиани са 12 – на стомаха, перикарда, белите дробове, дебелото черво, тънкото черво, далака, сърцето, пикочния мехур, бъбреците, черния дроб, жлъчката и тройния нагревател. Всеки един от тях има множество разклонения, чрез които снабдява с енергия всички прилежащи в тази област органи. Много от енергийните канали не са прави, а криволичат и се свързват с други канали на енергия.

Ето защо, когато енергията в даден орган е дисбалансирана, това нарушение се усеща и в друг отдалечен орган. Например, ако енергията на черния дроб е блокирана, могат да бъдат засегнати очите, гениталиите, коляното или палеца, които са разположени в същия енергиен канал. Или ако един орган от даден меридиан е премахнат, това следователно ще се отрази крайно негативно върху цялостната енергия на канала.

Сливиците са част от меридиана на стомаха. Той също така включва синусите, апендикса, устата, бедрата, лицето, млечните жлези, щитовидната жлеза, яйчниците. Когато има някакви нарушения, каквито са хроничното възпаление и премахването на сливиците, това нарушава енергийния поток. Прекалената употреба на сладки и млечни храни, както и природни фактори като вятър и студ, също дисбалансират системата на този меридиан.

Изгубеното равновесие може да се прояви както с болки в стомаха, ускорено храносмилане, глад, жажда, гадене, повръщане, киселини, така и с възпалено гърло, болки в малкия таз, развитие на заболявания на женските полови органи и с други симптоми. Нарушенията му могат да отворят и вратата на миоми, кисти на яйчниците, заболявания на щитовидната жлеза (например Хашимото).

Природни средства възвръщат равновесието

Рецидивиращото възпаление на сливиците е знак, че системата на меридиана на стомаха има сериозна и спешна нужда от балансиране. Много добри възможности за това дава хомеопатичната терапия. Широко известно е, че хомеопатията разглежда всички симптоми в състояние на болест като израз на дисхармония на целия организъм. Нейната роля е да покаже на организма къде жизнената енергия е потисната, той да активира собствените си оздравителни сили и сам да се справи с болестта.

На този принцип действа комплексното хомеопатично лекарство Тонзилотрен. Клинично доказано е, че той ефективно лекува остри ангини (а недоизлекуваната ангина всъщност  e предпоставка за хронично възпаление на сливиците) и се справя с рецидивиращи тонзилити. Препаратът не само успокоява възпалението и спира болките в гърлото, но и подсилва имунната система, заздравява тъканта на сливиците и предпазва от развитието на бактериални усложнения.

Освен това Тонзилотрен е съставен от 5 природни съставки, които са свързани с проявите на нарушения меридиан на стомаха – спастични състояния на стомашно-чревния тракт (Атропин сулфат), синузит, вагинални течения (Хепар сулфурис), гадене, парене, киселини (Калиум бихромикум), остра диария, проблеми в устната кухина като лош дъх, пародонтит, стоматит (Меркуриус), запек, диария, паразити в червата, придружени с коремни болки  (Силицея).

Препоръчително е неговият прием да започне още при първи симптоми на ангина – по 1 табл. на всеки час до 12 табл. дневно при възрастни и по 1 табл. на всеки два часа до 8 табл. на ден при деца от 1 до 12 г. След като настъпи подобрение, дозата се намалява на 3 пъти по 1 табл. дневно, поне още 1 седмица, за да бъде инфекцията напълно излекувана.

Профилактичната програма с Тонзилотрен, която е препоръчителна при хронични и тежки случаи, включва 3 курса в годината, всеки един с продължителност 2 месеца. Приема се по 1 табл. 3 пъти на ден. Интервалът между всеки курс трябва да е 4 месеца. Тази терапия укрепва имунната система и предотвратява нови заболявания. Клиничните изследвания показват, че приемът на медикамента води до излекуване при над 80 % от пациентите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве