Хубчев хвърля ветеран за битката с Франция

36-годишният Йордан Минев е върнат в националния отбор за битките с Франция и Швеция в квалификациите на Евро 2016. В последно време защитникът на "Лудогорец" не бе част от тима при бившия вече сеекционер Ивайло Петев. Шампионите имат най-много национали. Освен Минев там са още Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Марселиньо.

Новият треньор Петър Хубчев покани трима от "Левски" - Александър Александров, Димитър Пиргов и Георги Костадинов. Заложи и на двама от ЦСКА - Борислав Чорбаджийски и Антон Недялков. Хубчев не опита да върне зачеркнатите при предишния треньор Валери Божинов ("Партизан") и Иван Иванов ("Панатинайкос"). Едни от причините е, че може би изпуснатият срок за повиквателни е попречил. Хубчев ще говори пред медиите за първи път в понеделник.

В същото време Ивайло Петев бе представен като треньор на "Динамо" (Загреб) в залата за пресконференции на стадион "Максимир". "Искам отборът да играе футбола, който аз и феновете обичаме - рече наставникът. - Сега не е моментът да говорим за проблеми."

На въпрос защо е предпочел "Динамо" пред националния отбор на България Петев отвърна: "Това е мое решение. На 100 процента съм сигурен в него. Всички бяхме съгласни с него."

Треньорът ще дебютира в неделя в дербито срещу "Хайдук". Петев похвали всички играчи на "Динамо" за дуела срещу "Ювентус" в Шампионската лига, загубен с 0:4 в Загреб.

"Аз съм само един войник на клуба - каза Желко Сопич, който временно бе старши треньор. - Петев ще взема решенията."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ