Цецка Цачева в Нова Загора: Като президент ще гарантирам, че България ще удържи евроатлантическа си посока на развитие

Това, което до момента е постигнато от ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов, е в интерес на всички български граждани. Предизборната надпревара е състезание на ценности – от избора на хората зависи дали страната ни ще удържи евроатлантическа си посока на развитие. ГЕРБ доказа, че е носител на европейските ценности Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Нова Загора. По думите й, днес България е част от обединена Европа. „Самият Васил Левски е искал да види нашия народ редом до другите европейски народи“, подчерта Цачева. Тя посочи, че България трябва да запази стабилността си, защото в сложната геополитическа ситуация, която има в момента, нито една държава не може да се справи сама с предизвикателствата. „Страната ни се нуждае от силни приятели и съюзници. В момента ние ги имаме в лицето на ЕС и НАТО“, каза още Цецка Цачева, цитирана от пресцентъра на партията.

Кандидатът на ГЕРБ за президент посочи, че вярва в това, че съединението прави силата. По думите й, това е в основата на президентската институция. „Когато говоря за обединение не изключвам различията, защото демокрацията предполага различните мнения. Но не трябва да преминаваме тази разделителна линия, която провокира омраза и разделение сред обществото“, категорична бе Цецка Цачева. Според нея, страната ни трябва да продължи да следва дипломацията и посоката на външната политика, която България до момента има. „Гласът ни е Европа трябва да продължи да бъде силен“, обясни Цачева.

Цачева коментира още, че като председател на Народното събрание е натупала ценен опит. „Придобих умението да работя с всички политически сили, въпреки различните мнения. Това ми дава увереност, че като президент мога да бъда истински обединител на нацията. Вицеадмирал Пламен Манушев е достоен българин, отдал живота си за българската армия. Но той има и политически опит. Това е много важно, защото президентът и вицепрезидентът трябва да могат да взимат политически решения в интерес на всички български граждани. Заедно с вицеадмирал Манушев ще защитаваме интересите на всеки отделен български гражданин“, заяви Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев допълни, че като военен той дава думата си, че никога няма да подведе народа си. „Ние никога няма да предадем България. Гласувайте ни доверие на 6-ти ноември с номер 17 в бюлетината“, призова жителите на Нова Загора вицеадмирал Манушев.

Цветан Цветанов: Да изберем Цецка Цачева за първата жена президент на България и да продължим стабилността в страната

За да продължим да работим в интерес на хората, е нужна силна стабилна местна власт и гарант за стабилността в национален план, какъвто може да бъде Цецка Цачева. Затова нека да я изберем за първата жена президент на България с номер 17 в бюлетината. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Нова Загора.

Цветанов подчерта, че след всички изборни победи, представителите на ГЕРБ винаги са били при хората, носили са своята отговорност и са изпълнявали поетите ангажименти. „Това може да продължи, само ако бъде гарантирана стабилността в страната. Помним какво се случи при „експеримента Орешарски“ – загубената стабилност доведе до неработещи институции, блокиран с метални заграждения парламент, спрени европейски фондове, фалирали банки. За да не допускаме повече това, трябва да продължим поетия курс от правителството на Бойко Борисов. За работа в интерес на гражданите и видими резултати“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че е уверен в подкрепата на Нова Загора за президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев. „Днес ние сме тук, при вас. Разбирам, че Цецка Цачева е единственият президент, идвал в Нова Загора. Ние от ГЕРБ винаги правим това – заставаме с открито лице пред хората, говорим с тях за проблемите и заедно търсим решения“, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов благодари на жителите на Нова Загора за подкрепата им към кметът Николай Грозев, който бе избран за втори мандат през 2015 година. Цветанов даде за пример депутатите от ГЕРБ Галя Захариева и Мария Белова, както и министърът на земеделието и храните Десислава Танев. По думите му, те неизменно са до гражданите на област Сливен и работят за решаването на проблемите им. „След всички наши победи, ние се натоварваме с още по-голяма отговорност, помогнете ни да изберем заедно Цецка Цачева за първата жена президент на България и да продължим стабилността в страната“, призова жителите на Нова Загора Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика